You must enable Javascript on your browser for the site to work optimally and display sections completely.

Gyakori kérdések a síbiztosításról

 1. Hogyan tudok síbiztosítást kötni a Síbiztosítás.com oldalon keresztül?
 2. Külföldön is megköthetem a síbiztosítást?
 3. Mi a teendőm, ha balesetet szenvedek külföldön?
 4. Már megkaptam a tájékoztatást az asszisztencia-központtól, ismerem a kárrendezés folyamatát. Mik a további teendőim?
 5. A kárügyintézéséhez milyen iratokra lesz szükségem? Miket vigyek magammal?
 6. Az online szerződéskötés során is kapok kötvényt?
 7. Melyik bankkártya típusokat fogadják el fizetéskor?
 8. Hogyan tudom a már megkötött síbiztosításomat lemondani?
 9. Nem találom a síbiztosítóm asszisztenciájának a telefonszámát. Hol tudok utánanézni?
1. Hogyan tudok síbiztosítást kötni a Síbiztosítás.com oldalon keresztül?

A kalkulátorunk segítségével percek alatt tájékozódhat több biztosító különböző ajánlatairól. Egyszerűen adja meg a szükséges adatait, majd válassza ki az Önnek leginkább megfelelő terméket a listából. Kiválasztás után a biztosítási díjat azonnal rendezheti bankkártyával, de választhat banki átutalást is.

2. Külföldön is megköthetem a síbiztosítást?

Sajnos nem, a síbiztosítását még Magyarországon kell megkötnie, mielőtt elutazna síelni. Ezt megteheti az elutazása napján is, de mindenképpen Magyarországon kell tartózkodnia. Ha idő közben úgy alakul, hogy tovább szeretne maradni, akkor érdeklődjön az adott biztosító asszisztencia telefonszámán a lehetőségekkel kapcsolatban.

3. Mi a teendőm, ha káresemény történik (baleset, betegség) külföldön?

Ilyenkor nagyon fontos, hogy minél hamarabb értesítse az asszisztencia központot. Hívja fel a megadott telefonszámot – amely non-stop elérhető – és tájékoztassa a biztosítót a baleset részletei felől. Szinte minden biztosítónál lehetőség van magyar nyelvű asszisztencia szolgáltatás igénybevételére.

A biztosító társaság ügyfélszolgálata segítséget nyújt Önnek a további teendőiről. Attól függően, hogy milyen feltételekkel kötötte meg a síbiztosítást, különböző segítségekben lehet része, amelyek lehetnek: mentőszolgálat értesítése, tolmácsolás, valamint a kórház értesítése, hogy a társaság biztosítja az ellátásának a költségeit, tehát Önt a helyszínen nem terheli kiadás.

Az azonosítás miatt kérni fogják Öntől, hogy adja meg a nevét, a síbiztosítási kötvényének a számát, valamint a telefonszámát. Az adatok egyeztetése után az asszisztencia felvilágosítja a további tennivalókról.

4. Már megkaptam a tájékoztatást az asszisztencia-központtól, ismerem a kárrendezés folyamatát. Mik a további teendőim?

Amint visszaérkezett Magyarországra, ezt a tényt jeleznie kell a biztosító társaság felé. Ezt a lépést akkor sem szabad kihagynia, ha úgy érzi, hogy a külföldi tartózkodása alatt mindent el tudott intézni telefonon. Az itthoni kapcsolatfelvételt követően az ügyfélszolgálattól kap tájékoztatást a kárrendezési eljárásról.

5. A kárügyintézéséhez milyen iratokra lesz szükségem? Miket vigyek magammal?

A benyújtandó dokumentumok listájáról minden esetben kérjen tájékoztatást a biztosítótól, amennyiben nem hozták tudomására ezt korábban. Általánosságban elmondható, hogy a síbiztosítási kötvényt, jegyzőkönyvet (amennyiben készült ilyen), az orvosi igazolásokat, haláleset bekövetkezésekor a halotti bizonyítvány másolatát kell bemutatni. Valamint igazolni szükséges a díjbefizetést (nyugtával, csekkszelvénnyel, vagy átutalás esetén bankkivonattal), és minden olyan tényt, amelyre a biztosító az ügyféltájékoztató kiadványában kitért és szükséges alátámasztani valamilyen dokumentummal.

A síbiztosítási szerződés érvénybe lépését követően Ön e-mailben is megkapja a feltételként rögzített dokumentumok listáját, így könnyebben vissza tudja keresni ezeket a postafiókjából, csupán internet hozzáférésre lesz szüksége.

6. Az online szerződéskötés során is kapok kötvényt?

Természetesen igen, elektronikus úton is megkapja tőlünk a síbiztosítási kötvényét.

Cégünk segítségével megkötött síbiztosítási szerződések esetében minden esetben – mind online bankkártyás, mind pedig átutalásos fizetés esetén – kiküldjük kötvényét az Ön által megadott e-mail címre.

Amennyiben a biztosítási díjat a CIB Bank online bankkártyás fizetési rendszerén keresztül egyenlíti ki, a sikeres tranzakciót követően rögtön le tudja tölteni a kötvényét PDF-ben.

7. Melyik bankkártya típusokat fogadják el fizetéskor?

A CIB Bank online fizetési rendszere által támogatott bankkártyák a következőek:

 • MasterCard
 • VISA
 • VISA Electron
 • Webkártya, internet kártya, virtuális bankkártya (elnevezése bankfüggő, pl: CIB Bank – Internet kártya)

Nem találja bankkártyáját a felsorolásban? VISA Electron kártyája van, de bankja nem támogatja az internetes vásárlásokat? Ebben az esetben váltson átutalásra! Egészen a szerződéskötéstől az elutazása előtti 3. napig tudja módosítani a fizetési módot banki átutalásra.

8. Hogyan tudom a már megkötött síbiztosításomat lemondani?

Mivel a sibiztositas.com segítségével akár több héttel a síelés megkezdése előtt is megkötheti szerződését, természetesen lehetnek olyan esetek, amikor le kell mondania az utazást, ezzel együtt pedig a síbiztosítást is. Vagy hozhat olyan kockázatos döntést is, hogy biztosítás nélkül utazik el síelni. Bármi is jönne közbe, a kockázatviselés kezdete előtt módja van rá, hogy elálljon a szerződéstől.

A honlapunkon megkötött síbiztosítást lemondhatja telefonon, e-mailben, valamint belépést követően oldalunkon, a 'Szerződéseim' menüpontban, a 'Síbiztosítás lemondása' gombra való kattintással.

Az előre kifizetett biztosítási díjat a lemondást követő hónapban, 1-je és 10-e között utaljuk vissza Önnek, a megadott számlaszámra.

9. Nem találom a síbiztosítóm asszisztenciájának a telefonszámát. Hol tudok utánanézni?

Az asszisztencia telefonszáma minden esetben fel van tüntetve a biztosítási kötvényen, amelyet elektronikus levélként elküldtünk Önnek a megadott e-mail címre. Valamint a biztosító feltételfüzetében is megtalálható.

Amennyiben a fenti felsorolást végigolvasva mégsem találna választ kérdésére, kérjük, írjon nekünk és munkatársaink segítenek annak megválaszolásában, megoldásában!